*W-boy* vagyok! Köszöntelek a portálomon!
*W-boy* vagyok! Köszöntelek a portálomon!
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Óra
 
.

Kis Hőtérkép

Kis Hőtérkép Magyarországról
 
Napi okosságok!
 
modulnev
Webstyle produced NavBar hitetlenhomepage
 
Letöltésmérő
 
Honlapok
 
Szavazz!
Ismersz engem?

Igen
Nem
Csak idetévedtem valahogyan
Igen ismerlek, de nem személyesen
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Ha esetleg megéheznél...
Ha esetleg megéheznél... : Vad... hal...

Vad... hal...

  2005.11.09. 19:38

Fincsiiiiii....

vad...hal...

Ánizsos-fokhagymás grillezett nyúlgerinc HOZZÁVALÓK: 4 kis nyúlgerinc A marináláshoz 2 csillagánizs 2 dl olaj 2 citrom (leve) 3 evőkanál koriander (friss) 3 gerezd fokhagyma csipetnyi őrölt bors A körethez 15 dkg bulgur (búzatöret) mentalevél korianderág ELKÉSZÍTÉS A csillagánizsokat öt darabra törjük. Az olajat, a citromlét, az ánizsdarabokat, a koriandert, és a borsot összekeverjük, ebbe a mártásba forgatjuk a fokhagymával bedörzsölt húst. Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük, közben háromszor-négyszer megfordítjuk. Lecsöpögtetjük, és a felesleges zsiradékot papírtörlővel letöröljük. A húst 30 percig grillen vagy barbecue-sütőn sütjük, közben többször megfordítjuk. A búzatöretet lobogó sós vízben 5 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük. A mártást serpenyőbe szűrjük, hozzáadjuk a búzatöretet, összekeverjük, és lefedve, kislángon 5 percig főzzük. Amikor kész, tányérokra osztjuk, rátesszük a húst, és a mentalevelekkel meg a korianderrel megszórjuk. Rögtön tálaljuk. Variáció Nagyon finom ételt kapunk, ha nyúl helyett tengeri halból készítjük el, melyet sütéskor feltekerünk, mint egy roládot. Gombával töltött nyúlgerinc HOZZÁVALÓK: 2 (színhús) nyúlgerinc 50 dkg pacal 1 mogyoróhagyma 25 dkg gomba 10 dkg vaj 1 evőkanál zsemlemorzsa 1 evőkanál petrezselyem (apróra vágott) 4 evőkanál apróra vágott kakukkfű 1 tojássárgája 4 salátalevél 15 dkg szalonna 2 dl csirkehúsleves (leveskockából) őrölt bors só ELKÉSZÍTÉS A pacalt 3 órára hideg vízbe áztatjuk, hogy megpuhuljon. A finomra vágott hagymát 3 dkg vajban megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt gombát, és addig pároljuk, míg a levét elfövi. Összekeverjük a gombát, a zsemlemorzsát, a petrezselymet, 1 evőkanál kakukkfüvet, a tojássárgáját, majd sóval, borssal ízesítjük. A pacalt lecsöpögtetjük, törülközőre terítjük, és kettévágjuk. A nyúlhúst is kettévágjuk, a pacalra terítjük, sóval, borssal meghintjük, és rásimítjuk a tölteléket. Két salátalevelet teszünk rá, feltekerjük, és cérnával átkötjük. A maradék vajban, serpenyőben pirosra sütjük a tekercseket, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott szalonnát, egy evőkanál kakukkfüvet, tepsibe tesszük, és sütőben készre sütjük. A zsiradékot a húslevesbe keverjük, majd nagylángon a fele mennyiségűre főzzük. A húsról a cérnát leszedjük, a húst felszeleteljük. A szalonnával körítve, a leveses szósszal leöntve tálaljuk, a tetejét a maradék kakukkfűvel megszórjuk. Nyúlcomb édes-savanyú mártásban HOZZÁVALÓK: 4 dkg mazsola 1 fej vöröshagyma 4 nyúlcomb 4 dkg vaj 2 kockacukor késhegynyi ötfűszerkeverék 2 babérlevél 2-2 evőkanál vörösborecet és balzsamecet 1 dl tyúkhúsleves (leveskockából) 1 dl száraz fehérbor 30 dkg (konzerv) őszibarack 1 evőkanál kapor őrölt bors só ELKÉSZÍTÉS A mazsolát langyos vízbe áztatjuk, a hagymát finomra vágjuk. Serpenyőben vajat forrósítunk, és a nyúlcombok minden oldalát elősütjük benne. Kivesszük a húst, a visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a hagymát, majd visszatesszük a combokat, a kockacukrot, a fűszerkeveréket, a mazsolát, a babérleveleket, és sóval, borssal ízesítjük. Meglocsoljuk a borecettel, a borral és a húslevessel, jól összekeverjük, lefedjük, és kislángon pároljuk, közben a combokat gyakran forgatjuk. Amikor a hús már puha, a barackokat lecsöpögtetjük, szeletekre vágjuk, és a hús mellé tesszük. Meglocsoljuk balzsamecettel, és kevergetve, közepes lángon 2 percig főzzük. Kivesszük a babérleveleket, a húst megszórjuk finomra vágott kaporral, és tálaljuk. Almás heringsaláta HOZZÁVALÓK: 1 fej vöröshagyma 2 alma (golden) 2 fehérrépa (főtt) 2 evőkanál majonéz 1 dl joghurt 3-4 evőkanál tejföl fél citrom 4 ecetes hering őrölt bors só A díszítéshez turbolya ELKÉSZÍTÉS A hagymát kockákra vágjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, és a húsukat apró kockákra vágjuk. A répákat felkarikázzuk. A majonézt, a joghurtot, a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. A heringről a levet leöntjük. Salátástálban a répát, az almát és a hagymát óvatosan összekeverjük, a joghurtos szósszal leöntjük, és óvatosan megkeverjük. Tányérokra osztjuk, rárakjuk a heringeket, és turbolyával vagy kaporral díszítve, frissen tálaljuk. Rozskenyeret vagy barna kenyeret kínálunk hozzá. Variáció Hering helyett más konzerv ecetes hallal is készíthetjük. Salátánk főfogássá lép elő, ha a joghurtos szósz hozzávalóinak mennyiségét megkettőzzük, adunk még hozzá 25 dkg reszelt fejes káposztát és 60 dkg kockákra vágott főtt burgonyát. Aszpikos avokádós rák HOZZÁVALÓK: 2 uborka 6 zselatinlap 2 citrom (leve) 3 avokádó (érett) 25 dkg gomolya sajt 35 dkg (konzerv) rákhús 3 dl tejszín 2 evőkanál reszelt torma őrölt bors só ELKÉSZÍTÉS 1. Az uborkákat felkarikázzuk, megsózzuk, és 1 óráig állni hagyjuk. 22 cm hosszú és 8 cm széles mély formát olajjal kikenünk. 3 zselatinlapot 10 percre hideg vízbe áztatunk. 2 evőkanál citromlevet megmelegítünk, és a tűzről levéve belekeverünk 2 kinyomkodott zselatinlapot. 2. Az avokádókat meghámozzuk, kimagozzuk, kettőt apróra vágunk, majd pürésítjük. Belekeverünk 2 evőkanál citromlevet, a gomolya sajtot, és sóval, borssal ízesítjük. A maradék avokádót kockákra vágjuk, és a maradék citromlével meglocsoljuk. 3. A maradék zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A rákot lecsöpögtetjük. Ha szükséges, vastag részeit levesszük. 2 evőkanál ráklevet megmelegítünk, majd a tűzről levéve belekeverjük a kinyomkodott zselatint. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a tormát és a zselatinos rákot. 4. Az uborkakarikák egy részével a forma alját és az oldalát befedjük. Az avokádókrém felét, a tormás krém felét, a rákot és az avokádókockákat a formába rétegezzük, majd a maradék avokádókrém és tormás krém következik. Az uborkakarikákkal befedjük. Letakarva 12 órára hűtőbe tesszük. Citromos kagylósaláta HOZZÁVALÓK: 2 doboz kagyló (konzerv) 3 citrom 1 fej lilhagyma 2 citromfűág 4 evőkanál olaj 1 evőkanál színes bors őrölt bors ELKÉSZÍTÉS A kagylókat lecsöpögtetjük, és salátástálba tesszük. A hagymát felkarikázzuk. 1 citromot vékony szeletekre vágunk. A citromfűágat felaprítjuk, és a kagylókra szórjuk. Az olajat, 2 citrom levét, a színes borsot és csipetnyi őrölt borsot simára keverünk, majd ezt is a kagylókra öntjük, és jól átforgatjuk. Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Pirítóssal tálaljuk. Még erősebb ízt kapunk, ha a kagylók mellé rákokat is főzünk.

 

 
Látogatottság
Indulás: 2005-01-23
 
Naptár
2025. December
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Szoftverkereső
Szoftver kereső:

 
Chat
Sziasztok!! Jó CHATangolst mindenkinek!! *W-boy*
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Linkek
 
Zenei weblapok
 
Google kereső

Google

 
A nap képe

A nap képe:

 
Szavazz!
Lány vagy fiú vagy?

Lány
Fiú
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

Debrecen Nagyerd&#245;aljai, 150m2-es alapterület&#251;, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós üzlethelyiség eladó 06209911123    *****    ACOTAR Fanfiction: Velaris, a második otthonom    *****    LITERATURES SUBPAGE /// VERSEK ÉS TÖRTÉNETEK EGY HELYEN ///LITERATURES.GPORTAL.HU///LITERATURES SUBPAGE    *****    Naruto rajongói oldal | konoha.hu | Látogass el konoha falujába | KONOHA.HU | KONOHA.HU | KONOHA.HU | KONOHA.HU | KONOHA    *****    Turbózd fel a kreativitásod! Prémium grafikai források a PNG Tree-n.    *****    Anime tematikájú Cinematic trance zene és látványvilág Arcadia fantáziavilágában és még sok más videó a chanelen    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA///PREKAMBRIUM.GPORTAL.HU /// PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO.GPORTAL.HU ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    "TEKERJ VISSZA" - RÉGI KERÉKPÁROK IDÕSZAKI KIÁLLÍTÁSA - BAJA TÜRR ISTVÁN MÚZEUM    *****    Naruto rajongói oldal! Felkerült John Man Ninja címû könyvének elsõ fejezete. Olvass, Filmezz, Tanulj!! KONOHA.HU    *****    Debrecen Nagyerd&#245;aljai, 150m2-es alapterület&#251;, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    Velaris, a második otthonom Fanfictionból új rész került fel    *****    NSYNC - Ha nosztalgiáznál, vagy érdekel,mi történik most a ByeByeBye elõadóival, akkor nézz be - NSYNC    *****    Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.