Palacsinták kajszibarackkal
2005.11.21. 23:27
A szezon slágere, a barack szinte minden fajta fogásban megállja a helyét, így a palacsintát is megbolondítja.
|
 |
Hozzávalók:
10 dkg liszt, 3 dkg cukor, 1,5 dl tej, 2 db tojás, 3 dkg vaj, 8 teáskanál méz, só a töltelékhez: 6 db sárga húsú nektarin, 60 dkg Ricotta (lágy sajt), 8 dkg piskótamorzsa, 5 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 4 dkg vaj, 4 dkg gyalult mandula, 1,5 dl narancslé, 2 evőkanál baracklikőr
Elkészítés:
A tésztához a lisztet a cukorral, tejjel, csipet sóval elkeverjük, majd a tojásokat is beledolgozzuk. 15 percig pihentetjük. A vajat felolvasztjuk, 8 vékony palacsintát sütünk rajta. Mindegyiket megkenjük 1 teáskanál mézzel. A Ricottát (vagy más lágy sajtot) lecsepegtetjük, majd a piskótamorzsával, a cukorral, a reszelt citromhéjjal jól összedolgozzuk. Elosztjuk a palacsintákra, ezeket feltekerjük, tűzálló edénybe helyezzük. A barackokat leforrázva meghámozzuk, negyedeljük, magjukat kidobjuk, a negyedeket a palacsinták mellé rendezzük. A langyos vajat a mandulával elkeverve a tésztára és a barackokra locsoljuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig, majd 170 fokon még 10 percig sütjük. Azonnal tálaljuk. A tányérra rendezett barackokat a sütőlével még meglocsoljuk.
|
|